Τοποθεσία

Λεμεσός

Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε την πόλη είναι να περιπλανηθείτε μέσα σε αυτήν. Και εμείς συμφωνούμε απόλυτα με αυτό.

Απολαύστε την Λεμεσό σαν ντόπιος. Περπατήστε στους πεζόδρομους και εξερευνήστε τα παλιά σοκάκια που είναι γεμάτα παραδοσιακές ταβέρνες, μοντέρνα μπαρ και τοπικά καταστήματα.

Μέρη που πρέπει να δείτε τα οποία είναι κοντά στο ξενοδοχείο μας:

Η Λεμεσός είναι μια πόλη που παντρεύει ιδανικά το παλιό με το μοντέρνο. Το γραφικό παλιό λιμάνι έχει μετατραπεί σε ένα μαγευτικό λιμανάκι για ψάρεμα και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Το λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες αποτελεί με διαφορά το καλύτερο αξιοθέατο και αναδεικνύει την ομορφιά της περιοχής όπου οι ψαρόβαρκες πάνε και έρχονται κουβαλώντας την ψαριά τους. Η επίσκεψη στην πρόσφατα διαμορφωμένη περιοχή είναι σαν ένα ταξίδι στον χρόνο. Τα καινούρια καταστήματα που έχουν ανοίξει συνδυάζουν την ζωντάνια του λιμανιού φέρνοντας μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της πόλης . Εκτός από το να περιπλανηθείτε στην περιοχή, οι επισκέπτες έχουν μια πληθώρα από γαστρονομικές και ψυχαγωγικές επιλογές, από εστιατόρια και καφέ, μέχρι καταστήματα κάθε τύπου που ικανοποιούν την διάθεση κάθε επισκέπτη.

Η γεμάτη ζωντάνια παλιά πόλη της Λεμεσού αποτελείται από στριφογυριστά σοκάκια, τα οποία ξεκινούν από το παλιό λιμάνι και είναι έτοιμα για να τα εξερευνήσετε. Η παλιά πόλη, η οποία είναι η καρδιά της Λεμεσού, φιλοξενεί εντυπωσιακά ιστορικά διαμάντια αλλά και εμπορικούς δρόμους γεμάτους κίνηση. Η περιοχή αυτή είναι δημοφιλής τόσο για τους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους.

Τα στριφογυριστά σοκάκια της παλιάς πόλης περιβάλλουν το εντυπωσιακό Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού, το οποίο φιλοξενεί το Μεσαιωνικό Μουσείο της Κύπρου. Περιπλανηθείτε στον οδό Ανεξαρτησίας, η οποία αποτελεί κορυφαίο προορισμό για ψώνια και αγοράστε παραδοσιακά σουβενίρ από την Κύπρο, όπως δαντέλες, κρασί, ελαιόλαδο και μέλι . Για αυτούς που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν την πραγματική Κυπριακή κουλτούρα, η Δημοτική Αγορά αποτελεί την ιδανική επιλογή. Η αγορά είναι ανοιχτή από την Δευτέρα μέχρι το Σάββατο και αποτελεί το μέρος που προτιμούν οι ντόπιοι να αγοράζουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά και κρέας και άλλα προϊόντα.

Ένα άλλο μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε είναι η Τουρκική συνοικία με το εντυπωσιακό Μεγάλο Τζαμί. Το Μεγάλο Τζαμί του 16ου αιώνα περιστοιχίζεται από φοίνικες και χρησιμοποιείται ακόμα από Μουσουλμάνους και Τουρκοκύπριους που ζουν στην Λεμεσό. . Ενώ εξερευνείτε την Τουρκική συνοικία, θα βρείτε το παλιό Οθωμανικό νεκροταφείο, το οποίο πρέπει να επισκεφτείτε.

Τέλος, θα πρέπει να προσθέσετε μια επίσκεψη στον Καθεδρικό της Αγίας Νάπας στο πρόγραμμα σας. Ο Καθεδρικός βρίσκεται στην άκρη της Παλιάς Πόλης της Λεμεσού και αξίζει να τον επισκεφτείτε για να θαυμάσετε την εντυπωσιακή πρόσοψη με τους δύο πύργους, η αρχιτεκτονική του οποίου βασίζεται στο Ελληνικό, Ορθόδοξο αρχιτεκτονικό στυλ.

Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης. Λέγεται ότι ο Richard Lionheart παντρεύτηκε την Βερεγγάρια της Ναβάρας, η οποία στέφθηκε βασίλισσα της Αγγλίας το 1191, στο μεσαιωνικό αυτό κάστρο. Τα τείχη του κάστρου αποτελούν σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και θεωρούνται μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου φρουρίου.

Η ακριβής ημερομηνία κατασκευής του κάστρου είναι άγνωστη. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Στέφανο Λουζινιάν, το κάστρο κατασκευάστηκε το 1193 από τον Γκυ των Λουζινιάν, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της δυναστείας των Λουζινιάν. Παρόλα αυτά, η επίσημη αναφορά στο Μεσαιωνικό Κάστρο έγινε το 1228, όταν o Φρειδερίκος ο Β’ έμπλεξε στα Κυπριακά θέματα.

Με την πάροδο του χρόνου, το Μεσαιωνικό Κάστρο δέχτηκε επιθέσεις από διάφορους εισβολείς. Τόσο το 1567 αλλά και το 1568, το κάστρο υπέστη ζημιές από σεισμούς. Το 1590, οι Οθωμανοί ανακατασκεύασαν το κάστρο στην τωρινή του μορφή. Προφανώς, το παλιό κάστρο ήταν πολύ μεγαλύτερο από το τωρινό, το οποίο περιλαμβάνει μερικά τμήματα της παλιάς κατασκευής όπως τις δύο ορθογώνιες αίθουσες που βρίσκονται στο ισόγειο. Κάτω από την ανατολική αίθουσα, υπάρχουν κελιά τα οποία χρησιμοποιούνταν σαν φυλακές μέχρι το 1950. Αυτή την στιγμή, το Μεσαιωνικό Κάστρο στεγάζει το εντυπωσιακό Μεσαιωνικό Μουσείο της Κύπρου.

Ο διάσημος παραλιακός πεζόδρομος της Λεμεσού αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για τους ταξιδιώτες χάρη στην μαγευτική του θέα και τους φοίνικες. Ο παραλιακός πεζόδρομος αποτελεί χώρο αναψυχής για ενήλικες και παιδιά, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν την παραλία, να διασκεδάσουν στα υδάτινα πάρκα αλλά και να επισκεφτούν πολλά εστιατόρια, καφέ, νυχτερινά κλαμπ, παμπ και μαγαζιά που πουλάνε από παραδοσιακά σουβενίρ μέχρι επώνυμα ρούχα. Ακόμα ένα συναρπαστικό αξιοθέατο είναι το πάρκο με τα γλυπτά που βρίσκεται κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου όπου κάποιος μπορεί να δει 20 γλυπτά εξωτερικού χώρο από ξένους σχεδιαστές όπως ο Γιώργος Τσάρας και η Helene Black. Η περιοχή είναι επίσης δημοφιλής καθώς οι τουρίστες έρχονται σε επαφή με τους φιλόξενους ντόπιους. Κάντε ένα χαλαρωτικό περίπατο και απολαύστε την μαγευτική θέα.

Το Μουσείο Χαρουπιού βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής πόλης της Λεμεσού. Το σύμπλεγμα με τις αποθήκες από πέτρα που στεγάζει αυτή την στιγμή τον Χαρουπόμυλο Λανίτη, χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση χαρουπιού στο παρελθόν πριν το εξάγουν από το παλιό λιμάνι σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Έχει γίνει αναπαλαίωση των παλιών αποθηκών αλλά διατηρούν ακόμα την αρχική τους μορφή. Εκτός από το να στεγάζουν το μουσείο με τον χαρουπόμυλο, οι αποθήκες χρησιμοποιούνται για διάφορες εκδηλώσεις.

Το Μουσείο Χαρουπιού περιλαμβάνει αρχαία εργαλεία και μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν στην βιομηχανία του χαρουπιού, και το σίγουρο είναι ότι θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες πίσω στον χρόνο. Στο παρελθόν, το εμπόριο χαρουπιού αποτελεί σημαντική πηγή χρημάτων για τους ανθρώπους της Λεμεσού. Η παραγωγή χαρουπιού παρομοιάζεται μερικές φορές σαν “μαύρος χρυσός” αφού το χαρούπι έχει μεγάλη αξία.

Η πολυτελής μαρίνα της Λεμεσού αποτελεί μια αριστοκρατική κατασκευή που σχεδιάστηκε από διάσημους μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Η νέα μαρίνα είναι μια περιοχή που αποτελείται από πολυτελείς κατοικίες και εξαιρετικά εστιατόρια, μαγαζιά, καφέ αλλά και μια πλήρως λειτουργική μαρίνα. Η ιδέα πίσω από την μαρίνα ήταν να αναδείξει πως είναι η ζωή δίπλα στην θάλασσα.

Η μαρίνα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 650 γιοτ και περιλαμβάνει 74 βίλλες που έχουν ιδιωτικές θέσεις αγκυροβολίας ή έχουν πρόσβαση στην παραλία και/ή στην εμπορική περιοχή αλλά και 162 διαμερίσματα με θέα στην θάλασσα τα οποία βρίσκονται μια ανάσα από το πολυσύχναστο και γεμάτο ζωντάνια κέντρο της πόλης της Λεμεσού.

Ανακαλύψτε το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου Paradox, έναν προορισμό που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στη Μαρίνα Λεμεσού. Αυτό το εξαιρετικό μουσείο είναι αφιερωμένο στην προσφορά συναρπαστικών, διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών εμπειριών που έχουν απήχηση σε επισκέπτες όλων των ηλικιών. Το Μουσείο Paradox παρουσιάζει μια φανταστική συλλογή από εκθέματα που δοκιμάζουν την αντίληψή μας και δημιουργούν μόνιμες εντυπώσεις.

Ο κύριος στόχος του μουσείου είναι να καταστεί ως ένας προορισμός όπου συνυπάρχουν η διασκέδαση, η ευτυχία και η μάθηση. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και ξεκινήστε μια αξέχαστη περιήγηση ανακάλυψης, όπου κάθε σημείο του θα σας προσφέρει μια νέα οπτική γωνία στον κόσμο γύρω σας. Προσθέστε το Μουσείο Paradox στη λίστα των αξιοθέατων που πρέπει να δείτε όταν επισκέπτεστε τη Λεμεσό.